Opas vanhoillislestadiolaisuudesta eroamiseen: Johdanto

Vanhoillislestadiolaisuus on luterilaisen kirkon lestadiolaisen herätysliikkeen suuntaus, jolla on Suomessa yli 100 000 jäsentä. Tarkkaa määrää ei tiedetä. Uskontojen uhrien tuki -yhdistyksen tutkimuksen mukaan vähintään puolet vanhoillislestadiolaisten perheiden lapsista eroaa yhteisöstä. Tämä artikkelisarja linkkeineen käsittelee prosessia, jossa vanhoillislestadiolaisessa perheessä kasvanut nuori irtautuu uskosta ja alkaa elää erillään sen rajoitteista.

Lestadiolaisuudesta eroaminen on erityisesti liikkeen sisällä oleville ihmisille raskas ja ristiriitainen aihe, jota on Raamatun sanoman valossa mahdoton ymmärtää. Heille lestadiolaisessa uskossa on paljon enemmän hyvää kuin elämässä lestadiolaisuuden ulkopuolella. Se tarjoaa rauhaa, turvaa, rajoja ja rakkautta ja uskonopin mukaan taivaspaikan kuoleman jälkeen.

Näiden artikkeleiden kirjoittaminen ja julkaisu ei ole helppoa eikä turvallista, sillä lukijoista saattaa löytyä ihmisiä, jotka eivät haluaisi tätä asiaa käsiteltävän, sillä heidän toiveensa olisi, että useampi nuori pysyisi uskossa. Tällä verkkosivustolla on kuitenkin myös artikkeli, joka kertoo entisen lestadiolaisen näkökulmasta, miksi usko on nuorelle hyvä valinta. Tekstin voit lukea täältä.

Seuraava artikkeli: Opas vanhoillislestadiolaisuudesta eroamiseen: Osa 1: Päätöksen tekeminen →

Advertisement

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s